
کاربرد مدلینگ و شبیه سازی
آموزش
لازمهی حضور در میادین ورزشی آموزش قبل از آن میباشد. یکی از ارکان آموزش که امروزه بکار میرود آموزش از راه دور از طریق وب سایت هاست که البته این امر در رشتههای ورزشی که با فعالیت بدنی همراه است برای بعضیها دور از ذهن به نظر میرسد در پاسخ به این افراد میتوان گفت که ورزش امروزه یک نوع علم است که قبل از شروع هر ورزشی باید علم مربوط به ان را دانست. مثلا در رشتهای خواص باید نرمشهای مربوط به آن، ساعات تمرینات و نوع تغذیه و بسیاری از عوامل را دانست تا بتوان دران رشته موفق شد. بستر اینترنت محیط بسیار مناسبی برای آموزش این گونه علوم میباشد.
یکی از کاربردهای اساسی که در ورزش و بخصوص مدیریت ورزشی دارد به فرایند مدیریت کلاس داری یا تیم داری مربیان ورزشی مربوط میشود. مربیان ورزشی از جمله افرادی هستند که در فرایند مدیریت ورزشی، نیاز به آموزش فنی و حتی رفتارهای ورزشی با استفاده از رایانه دارند. اجراهای سطح بالای ورزشکاران، چالشهایی برای علم رایانه در سطوح ورزشی و بخصوص مدیریت ورزشی بوجود آورده است. سیستمهای حمایتی ورزشی، تکنولوژیهای آموزش بازیکنان و جمع آوری دادههای آماری ورزشی از بازیها از جمله عوامل مرتبط با کاربرد وب سایت در این علوم میباشد. زمینههای کاربرد وب سایت در ورزش شامل محاسبه حرکات، چند رسانهایها، تجسم فکری و ذهنی دادهها، آنالیز اجراهای ورزشی، بازسازی اجرا و بازخوردهای واقعی از بعد زمانی و مکانی میتواند باشد که نقش بسزایی در فرایند آموزش از طریق مربیان دارد (لمینک و همکاران، 2013). این گونه علوم در وب سایتها میتواند در قالب مقاله، کتاب الکترونیکی، عکس و فیلمهای آموزشی در اختیار علاقه مندان و ورزش کاران قرار گیرد.
البته لازم به ذکر است که مربیان میتوانند با استفاده از بستر وب سایتها با شاگردان خود ارتباط بر قرار کرده و نکات و آموزشهای تکمیلی را با گفتگوهای یک به یک و یا یک به چند در قالب متن، صدا و تصویر در میان بگذارند.
مدیران ورزشی با ایجاد پایگاههای اطلاعاتی در زمینههای مختلف برای ساماندهی نیروها اقدام کرده و به عنوان یک ضرورت به این موضوع نگاه میکنند که نیروها باید اطلاعاتی بروز داشته باشند (رابینسون، 2005).
بعد سوم: اطلاعات و تکنولوژی ارتباطات
- کاربرد شبکههای محلی در ورزش
مزایای استفاده از سیستمهای کامپیوتری و وب سایتهای محلی امری است که برای تمام مدیران موفق ثابت شده است و در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا یک چیز عادی محسوب میشود.
این مسئله راه خود را به کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته نیز باز کرده است و هر کجا مدیری به دنبال پیشرفت سازمانش است یکی از اولین مواردی که احساس نیاز میکند استفاده از تکنولوژی کامپیوتر و اتوماسیون کردن نظام اداری، مالی و سازمانی زیر نظرش میباشد. اما در سالهای اخیر با گسترش روزافزون شبکه اینترنت و کاربرد آن در سطح جهان، استفاده از آن نیز مورد توجه بسیاری از مدیران از جمله مدیران ورزشی قرار گرفته است.
وب سایتها به دنبال خود نوع جدیدی از تکنولوژی را در سازمانهای ورزشی ارائه میکند که میتواند حتی فرهنگ یک سازمان را تغییر بدهد. یکی از تغییرات اساسی این فرهنگ را میتوان فرهنگ مدیریت نزدیک از راه دور نام برد. در این نوع مدیریت هر چند ممکن است فاصله فیزیکی مدیر از زیر دستانشان صدها و یا هزارها برابر شده باشد، ولی فاصله معنوی ده تاثیرگذاری بسیار نزدیک شده است (در واقع به نزدیک صفحه کامپیوتر شخص). ما در اینجا به چند نمونه از کاربردهای این سیستمها در سازمانهاو اشاره خواهیم کرد و در ادامه شرح خواهیم گسترش شبکههای محلی به اینترنت و مزایای آن را داد.
تسریع در وقت
بدون شک در صورتی که این عملیات مکانیزه شود و به صورت الکترونیکی در وب سایتها در آید، باعث سرعت بخشیدن در ارسال نامهها به افراد و دریافتها میشود.
بایگانی کوچک
برای نگهداری بایگانیهای کاغذی معمولاً سازمانهای ورزشی مجبور به ایجاد فضائی بزرگ میشوند که باید از نظر ایمنی نیز ضریب بالائی داشته باشد.
در صورتی که در سیستمهای کامپیوتری این بایگانی بسیار کوچک خواهد شد.
پیگیری راحت
با مکانیزه کردن این سیستم به راحتی هر مدیری میتواند ساختار زیر مجموع خود را کنترل نماید و پاسخگوئی به نامهها و درخواستها را بدون اینکه از پشت میز بلندشود پیگیری نماید.
جستجوی آسان
در سیستمهای اتوماسیون اداری این کار در کسری از دقیقه قابل انجام میباشدو این یکی از مزایای اصلی این سیستمها نسبت به سیستمهای قدیمی میباشد.
امنیت اسناد طبقهبندی شده
هر سازمان مطابق چارت سازمانی خود دارای یک سلسله حقوق دسترسی به مدارک، اسناد و نامههای خود دارد. در سیستم اتوماسیون اداری این مشکل نیز حل شده است و هر فرد بر اساس طبقه بندی حقوق دسترسی خود تنها قادر است اسناد مربوط به خود را مشاهده کند.
بعد چهارم: پایگاه دادهها و سیستمهای کارشناسی
آموزش توسط محیطهای چند رسانهای در ورزش:
فیلمهای آموزشی: فیلمهای آموزشی توسط مربیان تهیه میشود و ورزشکاران میتوانند با دیدن این فیلمها از طریق وب سایتها مطالب بیشتری برای یادگیری بیاموزند.
از تکنیکهای دیداری یا مشاهدهای پیشرفتهای برای استفاده از فیلمهای ورزشی استفاده میشود که ابزار مهمی برای یاددادن ورزشکاران با استفاده از علوم شبیه سازی میباشد. یعنی یا استفاده از این فن، میتوان فنون زیادی را شبیه سازی کرد و به دیگران آموخت. (ژیان و همکاران، 2003)
نرم افزارهای آموزشی: این نر م افزارها به گونهای طراحی شده است که کاربر میتواند با آموزش به صورت صدا و تصویر و فیلم و تعامل با کاربر آموزشهای لازم را ارائه دهد.
نرم افزارهای آنالیز: این گونه نرم افزارها با گرفتن فیلم مسابقات با بهره گیری از هوش مصنوعی میتواند نقاط ضعف و قوت و بسیاری از نکات ریزی که انسان به تنهایی قادر به تفکیک آنها نیست را لیست کند و به صورت جدول نمودار و تصویر نمایش دهد بطور مثال در فوتبال میتوان در صد مالکیت توپ، تعداد پاسهای صحیح و … را بطور دقیق مشاهده کرد و نیز نتیجهای را به صورتهای مختلف برداشت کرد.
بعد پنجم: بیو مکانیک و تکنولوژی ورزشها
استفاده از فضای مجازی وب سایتها برای ارتقا سطح بازاریابی محصولات ورزشی یکی از کاربردهای وب سایتهای ورزشی میباشد که به افزایش سهم بازار برای شرکتها و موسسات ورزشی میباشد (گارسیا، 2013).