جاهای دیدنی استانبول و ۵۰ کار هیجان انگیزی که حتما باید در این شهر تجربه کنین 

Posted on

اگه قصد سفر به کشور ترکیه و شهر استانبول رو دارین و هیچ پیش زمینه ای هم درمورد این کشور تو ذهن تون وجود نداره، خوبه بدونین که قراره به بزرگ ترین و جذاب ترین شهر ترکیه سفر کنین؛ شهری شلوغ که در کنار «تنگه ی بُسفُر» و «دریای مَرمَره»، دو قاره ی آسیا و اروپا رو به هم وصل می کنه و تنها شهر دنیاست که در دو قاره قرار گرفته. استانبول شهریه پر از رنگ، مسجد، موزه، کافهای خیابانی و رستورانای پُر از طعم و رنگ در کوچه پس کوچهای سحرآمیز، بازار، مغازه، مرکز خرید و یک دنیا مزه و خوراکی، غذای خوشمزه و خوشمزه و جاذبه های گردشگری زیاد. همراه ما باشین، می خواهیم نکاتی درباره جاهای دیدنی استانبول و کارایی که میشه انجام داد رو واسه تون بگیم که کمک تون می کنن لحظات خاطره انگیزتری رو در سفر به استانبول تجربه کنین.

 

۱. به بازار ادویه برید

بازار ادویه استانبول که به بازار مصریا هم معروفه، واقعا دومین مجموعه سر پنهون ی شهر استانبول بعد از «بازار بزرگ» مشهور این شهره که در زمان حکومت عثمانی با پول مالیات گرفته شده از کاروانای مصری، ساخته شده و اتفاقا بخش بزرگ ادویه و بقیه جنسای بازار رو هم همین کاروانا تأمین می کردن.

اگه قصد خرید ادویهای خوش عطر ترکی و مدیترانه ای، خاویار، شیرینیای سنتی ترکی مثل باقلوا، پنیر ترکی، موم عسل، آجیل و شکلای مختلف مغزها، میوه خشک، قهوه ترک و شکلای مختلف چای از سر تا سر دنیا رو دارین، بازار ادویه واقع در محله ی «اِمینونو» یک مقصد رؤیایی واسه شماس.

به محض ورود به این بازار اِلی شکل (L) با نمای آجری و طاقای بلند، بوی خوش شکلای مختلف ادویه هوش از سرتون می پراند. بازار ادویه در تموم ایام هفته به جز یکشنبها از ساعت ۸ صبح تا ۷ شب بازه. روزهای یک شنبه هم از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر می تونین به بازار ادویه برید و حتی واسه رفع خستگی چند لحظه ای بشینین و در یکی از معروف ترین قهوه فروشیای استانبول که قهوهای برند مخصوص خودش رو داره، یک فنجون قهوه ترک بخورین. یادتون باشه بازار ادویه در روزهای تعطیل عمومی و مذهبی، تعطیله.

۲. صبحانه ی ترکی بخورین

مهم ترین وعده ی غذایی مردم ترکیه صبحانهه و بخاطر این معمولا به شکل خانوادگی صرف می شه. سبزیجات، گوجه فرنگی، خیار و شکلای مختلف فلفل مثل موادی هستن که در صبحانه به همراه پنیر، تخم مرغ، زیتون، عسل، خامه و شیر خورده می شه. بورک پنیر، نونای محلی هر منطقه، نون ذرت و نون حلقه ای یا سیمیت، ازجمله اجزای اصلی این وعده ی غذایی به حساب می رن.

۳. به تماشای مراسم رقص سماع برید

قونیه آرامگاه «مولانا جلال الدین محمد بلخی»، شاعر پارسی گوست و مراسم رقص سماع که منصوب به مولاناست، یکی از جاذبه های گردشگری ترکیهه که سال هاست گردشگران خیلی رو به طرف خود میکشونه. می تونین یک روز سفرتون رو با قطار از استانبول به قونیه برید و از دیدن رقص سماع لذت ببرین.

۴. به صدای اذان گوش بدین

در منطقه «سلطان احمد» در حدفاصل دو مسجد کبود (سلطان احمد) و مسجد (موزه) ایاصوفیه به صدای اذان گوش کنین. یکی از بهترین صداهای نیایش در دنیا، شنیدن آوای اذان در حد فاصل این دو مسجده، اینطوری که مؤذن اولی بخش اول اذان رو تلاوت می کنه و مؤذن بعدی بخش دوم رو و به همین ترتیب الی آخر. پس اگه در زمان اذان و نیایش در منطقه سلطان احمد شهر استانبول بودین، این نوای جادویی و مسحورکننده رو از دست ندین.

واسه رفتن به موزه ی «ایاصوفیه» تموم وسایل نقلیه ی عمومی خیلی آسون در دسترس هستن. اتوبوس، مترو و تراموای استانبول با تشکیل چندین ایستگاه در محله ی سلطان احمد، رفت و اومد گردشگران رو به مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد یا همون مسجد کبود، کاخ و موزه ی توپکاپی و بقیه دیدنیای این منطقه آسون کرده. فاصله مسجد (موزه) ایاصوفیه تا موزه و کاخ «توپکاپی» ۵ دقیقه پیاده روش. بازدید از موزه ی ایاصوفیه ی استانبول در تموم ایام هفته امکان پذیره.

۵. کومپیر بخورین

سیب زمینی تنوری ترکا یا همون «کومپیر» (kumpir) یکی از محبوب ترین و معروف ترین غذاهای خیابانی ترکیهه. کومپیر تنوری یک سیب زمینی پخته شده در تنور با شکمی پر از پنیر کاشار، سوسیس، ذرت، سس مایونز، نخودفرنگی و هویجه که ترکیب این مزها با سیب زمینی تنوری، یک وعده ی غذایی خوشمزه، پُر انرژی و مقرون به صرفه رو واسه شما فراهم می کنه.

۶. حموم ترکی برید

«حموم ترکی» یک از جذابیتای کشور ترکیه و شهر استانبول حساب می شه. اگه دل تون می خواد یک ماساژ حسابی بگیرین و پوست تون رو با مواد طبیعی اسکراب کنین، حتما یه سر به حمومای ترکی بزنین که اتفاقا قسمت زنانه و مردانه اش از هم جداست.

۷. آدانا کباب بخورین

«آدانا کباب» (Adana Kebab) همون کوبیده ی ایرونی اما با طعم سریع و تیز و پر از فلفل و گوشت گاو یا مخلوطی از گوشت گاو و گوسفنده. گوشت چرخ شده رو با مخلوطی از پیاز، سیر، ادویه جات و ترشی جات مخصوص ترکی مزه دار می کنن. ادویهای ترکی منحصر به فرد هستن که از ترکیب مواد و ادویهای مختلف تشکیل شدن. این ترکیب شامل سماق، پاپریکا، تخم رازیانه، دانه کنجد، زیره، دارچین، فلفل شیرین، نعناع و پونه ی کوهیه. در مرحله پخت، گوشت مزه دارشده رو مثل کباب کوبیده به سیخ میکشن و روی آتیش کباب می کنن و با پیاز و سبزی و گوجه کبابی سرو می کنن.

۸. قصر غرق شده رو ببینین

بازدید از آب انبار سلطنتی «باسیلیکا» که به «قصر غرق شده» (Basilica Cistern) مشهوره یکی از جاهای دیدنی استانبوله. این آب انبار در زمان حکومت رومیا بر سرزمین عثمانی طراحی و ساخته شده و تنها چند قدم با «مسجد کبود» فاصله داره. این آب انبار ازجمله جایای دیدنی استانبول و اتفاقا لوکیشن یکی از فیلمای جیمز باند در سال ۱۹۶۳ به نام «از روسیه با عشق» بوده.

  آموزش نکته های فن بیان ،آداب معاشرت،سخنرانی و مهارت های ارتباطی

۹. دهکده ی بِبِک رو از دست ندین

یکی از محلات تاریخی و مرفه نشین شهر استانبول «دهکده ی ببک» (Bebek) در سواحل اروپایی تنگه ی بسفر و در محدوده منطقه بشیکتاشه که در گذشته پاتوق ماهی گیران یونانی بوده و معمولا گردشگران از اون غافل می شن. قدم زدن در ساحل این محله، تماشای خونه های ویلایی و کاخای ییلاقی، صرف صبحانه ی ترکی و قدم زدن در پارک ببک، شک نداشته باشین روزی هیجان انگیز و به یاد ماندنی رو واسه شما رقم می زنه.

۱۰. در خیابون استقلال و میدون تکسیم پیاده روی کنین

اگه می خواید به خیابون «استقلال» و میدون «تکسیم» (تقسیم) برید بهتره پیش از اون بدونین که قراره به یک محله ی مدرن برید که بردن اتومبیل و دیگر وسایل نقلیه به خیابون سنگفرش استقلال ممنوعه. واقعا خیابون استقلال از میدون تکسیم شروع می شه و بیشتر مراکز مدرن خرید، مغازه های آنتیک فروشی، گالریای نقاشی هتلای شیک، سینماها، کافه تریاهای دنج در کوچه پس کوچها و شکلای مختلف غذاها و شیرینیای محلی ضمنا ی شکلای مختلف برندهای بین المللی فست فود از مک دونالد گرفته تا برگر کینگ و کی اف سی در این خیابون و میدون تکسیم هستش ان. واسه رسیدن به خیابون استقلال، شکلای مختلف وسایل نقلیه ی عمومی تا میدون تکسیم در دسترس شماس. اگه هم حوصله ی پیاده روی ندارین سوار مینی بوسای برقی قرمز خیابون استقلال شید که در راه ویژه حرکت می کنن.

۱۱. روی پل گالاتا قدم بزنین

اگه اهل قدم زدن و غذاهای دریایی هستین، روی پل «گالاتا» (Galata Bridge) برید و یک دل سیر غذاهای دریایی بخورین. پل «گالاتا» یک پل دو طبقهه که روی خلیج «شاخ طلایی» کشیده شده و شمال و جنوب قسمت اروپایی استانبول رو به هم وصل می کنه. این پل در سال ۱۹۲۲ به وسیله یکی از مشهورترین مهندسان پل سازی دنیا ساخته شد. طبقه ی بالای این پل واسه عبور ماشینا و طبقه ی پایین اون محل گذر مردمه. یه سری از رستورانای دریایی در این قسمت برقرار هستن و مسافران تور استانبول می تونن شکلای مختلف غذاهای دریایی خیلی خوشمزه رو در این رستورانا بخورن. بیشتر کشتیای ماهی گیری در زیر این پل پهلو گرفته و بازار ماهی فروشان حسابی پُررونقه. پل گالاتا روبه روی مسجد جدید یا همون مسجد «والده سلطان» قرار گرفته و نمای زیبای اون از روی پل مقابل دیدگان شماس.

۱۲. چوب شور کنجدی بخورین

یک بسته چوب شور کنجدی (sesame seed) بخرین و اونو هنگام قدم زدن در خیابون استقلال ذره ذره بخورین.

۱۳. در تنگه ی بسفر قایق سواری کنین

اگه وقت تون محدوده و زمان زیادی واسه گردش در شهر استانبول ندارین، یکی از بهترین تفریحاتی که می تونین بکنین، یک سفر دریایی روی آبای تنگه ی «بسفر» و انداختن نگاهی خلاصه به جاذبه های شهر استانبوله. به احتمال زیاد در راه این سفر دریایی یک روزه کاخ «دولما باغچه»، قلعه ی تاریخی «روملی حصار»، برج «مایدن» و خیلی از مساجد، موزها و باغای تاریخی رو خواهید دید.

۱۴. خوشمزه ترین دسر دنیا رو امتحان کنین

به باور ی عاشقان دسر «پودینگ سینه ی مرغ» (Turkish chicken breast pudding)، تا این لحظه دسری لذیذتر و خوشمزه تر از اون در دنیا تهیه نشده. شاید با خودتون بگید جل الخالق! دسر با سینه ی مرغ؟ بله درست فهمیدین، از دسری تاریخی صحبت می کنیم که در سالیان دور دسر محبوب پادشاهان عثمانی بوده و شک نداشته باشین ارزش امتحان کردن داره. طرز تهیه ی این دسر هم واسه توریستا جالبه چون دسر واقعا پودینگیه تشکیل شده از مرغ آب پز، تخم مرغ، شیر و شکر به همراه دارچین که به شکل عجیبی خوشمزهه.

۱۵. چای ترکی بخورین

نوشیدن «چای ترکی» در استکانای کمر باریک یکی دیگر از جاذبه های گردشگری ترکیه واسه توریستای خارجیه. ترکای ترکیه چای رو به روش ایرونیا دم و معمولا با شکر شیرین یا با شیرینیای سنتی ترکیه سرو می کنن. یادتون باشه چای واسه ترکا خیلی مهمه و در ملاقاتای اجتماعی و تجاری اگه کسی شما رو به چای دعوت کرد، ردکردن اون بی ادبانهه.

۱۶. بورک بخورین

می دونستین یکی از مهم ترین سرگرمیای مردم ترکیه غذا خوردنه؟ شاید به همین خاطره که غذاها، بین وعدها و دسرهای ترکیه ای معروفیت جهانی دارن. اگه مسافر ترکیه هستین حتما «بورک» (Burek) رو امتحان کنین. خوردن بورک همراه با دوغ یکی از غذاهای محبوب و سنتی ترکیهه. بورک شکلای مختلف مختلفی داره از بورک پنیر فتا و سبزیجات گرفته تا بورک اسفناج و بورک با گوشت قیمه یا چرخ شده. بد نیس بدونین این غذای خوشمزه که تشکیل شده از خمیر نازک لوله ای (یوفکا) پرشده با مواد گوشتیه، از ترکیه به کشورهای بالکان هم راه پیدا کرده. اگه واسه وعده ی صبحانه خوراکیای شیرین رو ترجیح میدید، بورک «سیب درختی و دارچین» انتخاب خوشمزه ایه.

۱۷. به موزه ی ایاصوفیه برید

این موزه ی تاریخی با معماری شگفت انگیز بیزانسی اش به عنوان نماد شهر استانبول، یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری ترکیهه. موزه ی «ایاصوفیه» (Hagia Sophia) که زمانی بزرگ ترین کلیسای مشرق زمین بود، در دوره امپراطوری بیزانس و در سال ۵۳۲ میلادی به دستور امپراطور «کنستانتین اول» ساخته شد و در قرن شش میلادی به وسیله «جاستنیانوس» بازسازی و تعمیر شد. پس از فتح استانبول، «سلطان محمد دوم» دستور داد کلیسای ایاصوفیه رو به مسجد تبدیل کنن. بعدا به دستور «سلطان سلیمان اول» نقاشیا و نگارگریای داخل ایاصوفیه رو پوشوندن تا نماز جمعه هم در اونجا تشکیل بشه. بعد از به قدرت رسیدن «آتاتورک»، مسجد ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز همینطوری باقی مونده.

۱۸. از ایاصوفیه کوچیک هم دیدن کنین

  تفاوت افسردگی کودکان و بزرگسالان

مسجد «ایاصوفیه کوچیک» (Little Hagia Sophia) استانبول در فاصله ۱۰ دقیقه ای از مسجد کبود در محله ی سلطان احمد قرار داره و در ده ۵۳۰ میلادی به عنوان کلیسایی واسه امپراطور روم شرقی «ژوستینین» و همسرش «تئودورا» ساخته شده بود. معماری بیزانسی این بنا همراه با گنبدی بزرگ مثل مسجد ایاصوفیهه. به نظر می رسه این مسجد در نزدیک سال ۱۵۰۰ میلادی یعنی زمانی که از کلیسا به مسجد تبدیل شد، «ایاصوفیه کوچیک» نام گرفت.

۱۹. لوکوم (آسون الحلقوم) ترکی رو امتحان کنین

باسلوق، آسون الحلقوم یا به قول اهالی ترکیه «لوکوم» یک نوع شیرینی نرم مکعبی شکل در رنگا و طعمای مختلفه که معمولا روی اونا پودر نارگیل یا پودر قند پاشیده می شه و در کنار چای سرو می شه.

۲۰. به خاطر دندان هاتون در خوردن باقلوا زیاده روی نکنین

بهترین و مشهورترین دسر ترکیه «باقلوا» است. شیرینی ای که تشکیل شده از موادی مثل کره، شکر، خمیر فیلو و دانه های روغنیه. باقلوا از چندین لایه خمیر مخصوص شیرینی (خمیری که از آرد گندم تهیه شده) و شربت (شهد) غلیظ تشکیل شده و بین لایه های اون با فندق، بادام، گردو یا پسته پُر می شه. ترکا باقلوا رو با بستنی یا چای سرو می کنن.

۲۱. یک لیوان دوغ بخورین

«دوغ ترکی» که نوشیدنی سنتی و ملی این کشور هم حساب می شه، همون ترکیب ماست رقیق شده، آب و نمکه.

۲۲. هنر چانه زنی تون رو در بازار بزرگ استانبول به کار بگیرین

بازار بزرگ استانبول (Grand Bazaar) که در قرن ۱۵ میلادی به دستور سلطان محمد ساخته شد، یک جای واقعی واسه خریداران حرفه ایه که حوصله ی چانه زدن دارن. چون مشهوره که فروشندگان این بازار به خاطر انتظار چانه زنی از طرف مشتری، قیمتا رو بیشتر از اون چیزی که هست به خریداران اعلام می کنن. این بازار بزرگ سرپوشیده شامل ۶۱ خیابون با بیشتر از سه هزار مغازهه. حتی اگه قصد خرید ندارین، گردش در این بازار قدیمی و سنتی رو از دست ندین. از فرشای ابریشم و زعفران ایرونی تا اجناس چرمی، طلا، پوشاک و وسایل دکوری در این بازار پیدا می شه.

۲۳. آب معدنی بخرین

یادتون باشه از شیرهای آب در جایای عمومی آب نخورید. آب این شیرها معمولا آشامیدنی نیس.

۲۴. دونِر بخورین

«دونر کباب» یا همون کباب ترکی مثل محبوب ترین و لذیذترین غذاهای ترکیهه. روش کار راحته!، لایه های گوشت مرغ با گوسفند رو دور یک سیخ که به شکل عمودی می چرخد، می پیچونن و در جریان چرخیدن این سیخ به دور شعله آتیش، گوشتا کباب می شن.

۲۵. از منظره ی برج «گالاتا» لذت ببرین

برج «گالاتا» نماد شهر استانبول در محله ی «بی اوغلو» مثل خونه ی «راپونزل» در افسانهای پریانه. بنایی که با بالا رفتن از اون می تونین به تماشای شهر استانبول و جزیره زیبای «پاریم آدا» بشینین. رستورانای ترکی در این برج ازجمله جاذبه های اینه.

۲۶. لامپ رنگی بخرین

لامپای رنگی شیشه ای، یکی از سمبلای اماکن عمومی استانبوله. پیشنهاد ما اینه که این لامپا رو به خاطر قیمت چند برابر از بازار بزرگ نخرید و مغازه های دور از مناطق توریستی رو واسه خرید اونا انتخاب کنین.

۲۷. صرف ناهار با تماشای زیباترین منظره ی استانبول

اگه به دنبال یک رستوران تر و تمیز می گردین که کیف پول تون رو هم واسه یک پرس غذا خالی نکنه، به رستوران مشهور «حمدی» استانبول برید و ناهارتان با تماشای تصاویری مثل مسجد سلیمانیه، مسجد رستم پاشا، برج گالاتا و تنگه ی بسفر بخورین. کوفته و بادمجان کبابی این رستوران خیلی معروفند.

۲۸. از موزهای باستانی استانبول بازدید کنین

سه موزه ی مختلف در نزدیکی کاخ توپکاپی شامل موزهای «شرق قدیم»، موزه ی «هنر اسلامی» و موزه ی «قدیم شناسی» واسه عاشقان تاریخ ازجمله جاهای دیدنی استانبول هستن.

۲۹. به گربها غذا بدین

استانبول شهر گربها هم هست. مردم محلی اهمیت زیادی واسه گربهای کوچه و خیابون قائلند و آب، غذا و حتی بالشایی رو واسه خواب اونا فراهم می کنن.

۳۰. کلیسای چورا رو ببینین

کلیسای تاریخی چورا (Chora Church) که بعدا به مسجد و حالا به خاطر کاشیا و موزاییکای باشکوه و نقاشیای دیواری که داستان زندگی مریم مقدس و حضرت عیسی (ع) رو به تصویر کشیده ان به موزه تبدیل شده، واسه زمان شکوه معماری بیزانسیه.

۳۱. از آبراهه والنس دیدن کنین

زمانی که رومیا به استانبول حمله کردن، اولین کاری که انجام دادن ساخت سازه های آبی واسه این شهر جهت تأمین آب آشامیدنی سالم واسه اهالی شهر بود. «آبراهه والِنس» (Valens Aqueducts) در سال ۳۶۸ میلادی در زمان سلطنت والنس، امپراتور روم ساخته شد. این سیستم آب درنهایت با بیشتر از ۲۵۰ کیلومتر طول، طولانی ترین سیستم آبی اون زمان بود. آبراهه والنس بعدا به وسیله بعضی پادشاهان عثمانی دوباره بازسازی شد و یکی از سازه های بزرگ تأمین آب در قرون وسطی واسه قسطنطنیه بود. بخش باقی مونده ی این آبراهه الان ۹۲۱ متر طول داره و بلوار آتاتورک از زیر طاق اون عبور می کنه.

۳۲. کاخ بیلربی رو ببینین

یکی از باشکوه ترین کاخای عثمانی و جاهای دیدنی استانبول، کاخ «بیلر بی» (Beylerbeyi Palace) است. این کاخ در قرن نوزدهم و در بخش آسیایی شهر استانبول ساخته شده و یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری استانبوله که از گلای مگنولیا پنهون شده. این قصر پیش از اونکه اقامتگاه تابستونی پادشاهان عثمانی باشه، واسه اقامت مهمانان خارجی در نظر گرفته شده بود و واسه همین واسه دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی کاخ، تموم هنرشون رو به کار بسته ان. مجموعه بیلربی از ساختمان کاخ اصلی و چند خونه ی ییلاقی تشکیل شده که کاخ اصلی چشم انداز خیلی زیبایی از تنگه ی بسفر داره.

۳۳. مراقب ترافیک باشین

استانبول شهری شلوغ و پر ترافیکه. بهتره واسه رفت و اومد از وسایل نقلیه ی عمومی استفاده کنین یا اگه اهل پیاده روی هستین، واسه رفتن به جاهایی مثل مسجد کبود، پیاده روی کنین. واسه رفتن از بخش آسیایی به اروپایی شهر هم از کشتی استفاده کنین.

  جاهای دیدنی دبی؛ معرفی ۲۰ جاذبه برتر گردشگری در دبی 

۳۴. پارک مینیاتورک رو از دست ندین

پارک «مینیاتورک» (Miniatürk) یکی از بزرگ ترین پارکای مینیاتوری دنیا در شهر استانبوله. در این پارک شکلای مختلف مجسمه ها، ساختمانا و بناهای تاریخی از سراسر ترکیه در ابعاد کوچیک و مینیاتوری به نمایش گذاشته شدن.

۳۵. دسر سوتلاچ بخورین

«سوتلاچ» (Sütlaç) یه جور پودینگ برنجی نرمه که گرم سرو می شه و مثل شیربرنجه. طبق داستان استانبولیا، دستور سوتلاچ از آشپزخانهای کاخ «توپکاپی» به دست مردم کوچه و بازار رسیده. استانبولیا معمولا سوتلاچ رو با دارچین تزیین می کنن و به همراه گردو و کشمش می خورند.

۳۶. جزیرها نُه گانه پرنس

جزیرها نُه گانه «پرنس» (Princes’ Islands) در دریای مرمره و در حد فاصل قسمت آسیایی و اروپایی موسوم به «اوراسیا» هستش ان. در این جزیرها بکر که بزرگ ترینِ اونا جزیره «بیوک آدا» است، خبری از خودرو و وسیله نقلیه ی دیگری نیس و واسه رفت وآمد باید از اسب، درشکه و گاری استفاده کنین.

۳۷. از مسجد کبود بازدید کنین

مسجد سلطان محمد که به خاطر نما و دیوارهای آبی رنگش به مسجد «کبود» (Blue Mosque) مشهوره، ازجمله جاذبه های تاریخی استانبوله. راهنماهای داخل مسجد کبود رایگان هستن، به افرادی که در دور مسجد از شما می خوان در قبال گرفتن مبلغی شما رو راهنمایی کنن، توجه نکنین.

۳۸. پیتزا ترکی بخورین

پیتزا ترکی (Turkish pizza) که به «پیده» معروفه نانی نازک با مخلفاته و در تنورهای زغالی طبخ می شه. پیده رو با شکلای مختلف گوشت ازجمله سوسیس ترکی، گوشت ادویه زده و دودی، یا گوشت خُرد شده ی برّه به همراه پنیر و سبزیجات طبخ می کنن. هنگام گذاشتن پیده در تنور هم روی اون تخم مرغی می شکنند تا مواد روی اون خشک نشن.

۳۹. در پارک امیرگان قدم بزنین

پارک امیرگان، یکی از بزرگ ترین پارکای ترکیه و جاهای دیدنی استانبوله که به خاطر درختان قدیمی، دو تالاب بزرگ، سه عمارت چوبی با قدمت ۲۰۰ سال و طراحی هنرمندانه ی گلکاری هاش در دنیا مشهوره. این پارک چندصد ساله که در بخش اروپایی استانبوله، در کنار تنگه ی بسفر هستش.

۴۰. بخش آسیایی استانبول رو فراموش نکنین

بیشتر گردشگران به محض ورود به استانبول سراغ قسمت اروپایی شهر رو می گیرن این در حالیه که اگه اهل سکوت و آرامش بیشتر در سفر هستین، بخش آسیایی شهر بیشتر حال و هوای محلی و آروم داره و به نظر می رسه که در این بخش از شهر زندگی آهسته تر پیش میره.

۴۱. بستنی ترکی بخورین

بستنی سنتی ترکیه که به «dondurma» مشهوره با غلظت بالایی که داره معمولا به سختی آب می شه و خیلی لذیذه. بستنی فروشیای ترکیه با حرکات خاصی که به هنگام سرو این بستنیا انجام میدن، لحظات شادی رو واسه مشتریان رقم میزنن.

۴۲. یک مسابقه ی فوتبال تماشا کنین

استانبول مقر تعدادی از مشهورترین باشگاهای فوتبال اروپا ازجمله گالاتاسرای، فنرباغچه و بشیکتاشه. اگه در فصل برگزاری مسابقات فوتبال در استانبول بودین، حتما مسابقه ی یکی از این تیما رو از نزدیک تماشا کنین.

۴۳. سوار مترو شید

اگه می خواید بعد از یک پیاده روی طولانی کمی به پاهایتان استراحت بدین، سوار متروی زیرزمینی استانبول شید که یکی از قدیمی ترین خطوط متروی زیرزمینی اروپا و هم دومین خط متروی قدیمی دنیا بعد از متروی شهر لندنه.

۴۴. آب میوه های قرمز رو فراموش نکنین

در یکی از خیابونای استانبول خودتون رو به یک فنجون پرخاصیت آب میوه قرمز تازه که مزه ای ترش و شیرین و ملس داره مهمون کنین. این نوشیدنی یکی از محبوب ترین نوشیدنیای خیابانی استانبوله.

۴۵. به میدون اسب سواری استانبول برید

میدون اسب سواری استانبول یکی از جاذبه های گردشگری این شهره که مسابقات اسب سواری و ارابه رانی با اسب در اونجا برگزار می شه. اینجا در دوره بیزانس محل اصلی اجتماعات و مراسم مردمی بود.

۴۶. در شهر قدم بزنین

استانبول یکی از زیباترین و جذاب ترین شهرهای دنیاست. اگه با تورهای مسافرتی به ترکیه سفر کردین، بد نیس واسه چند ساعت هم که شده از تور جدا شید و خودتون در شهر قدم بزنین و گوشه و کنار اونو کشف کنین.

۴۷. کورو فاصولیه (Kuru Fasulye) رو مزه کنین

تا به حال خوراک لوبیا سفید خوردین؟ علاقه ای به اون ندارین؟ اگه لوبیا سفید با کره و گوجه فرنگی پخته شه، بازم نظرتون همینه؟ این خوراک نرم و خوشمزه رو که معمولا با کمی گوشت خشک شده ی گاو یا گوشتی که با لوبیا پخته شده سرو می شه، اصلا از دست ندین.

۴۸. لذت زندگی در کاخ سلطنتی توپکاپی رو از دست ندین

همونجوریکه گفتیم کاخ توپکاپی (Topkapi Palace) به عنوان بزرگ ترین کاخ سلطنتی استانبول با ۴۰۰ اتاق، حدود چهارصد سال پیش اقامتگاه اصلی پادشاهان عثمانی بوده. با بازدید از این کاخ باشکوه و قدم زدن در اتاقات در تویش چند ساعتی در اون فضا زندگی کنین.

۴۹. مانتی بخورین

«مانتی» یکی دیگر از خوراکیای محبوب ترکیهه که به شکل داغ با ماست، سیر، کره و سس گوجه فرنگی سرو می شه و خیلی مثل خوراک «راویولی» روس هاست. واسه تهیه ی مانتی، موادی مثل گوشت گاو یا بره، پیاز، نمک و فلفل رو در خمیری تشکیل شده از آب، آرد و نمک می پیچونن و آب پز می کنن.

۵۰. با راننده تاکسیا چانه بزنین

راننده تاکسیای ترکیه عادت دارن که مبلغی بیشتر از کرایه ی واقعی از شما بگیرن. یادتون باشه قبل از سوارشدن، درمورد هزینه توافق کنین. سوار تاکسیای زرد بشین و حتما از راننده بخواهید که تاکسی متر رو روشن کنه. کرایه تاکسی در شب ۵۰ درصد گران تره.



دیدگاهتان را بنویسید